Dit is een pleidooi voor massage voor wie hard werkt. Wat van binnen herstelt en regenereert als je echt lekker en goed gemasseerd wordt, is als een nacht goed slapen, als een week vakantie, als een jaar van de juiste keuzes maken. 

Onlangs staakten de leraren – harde werkers. Ik deed een massage cadeau aan de eerste leerkracht die me mailde. Er werd rap gereageerd. Niet alleen on line. Sommigen werden opeens spontaan ‘leraar’.

Waarom gaf ik deze massage weg? Om de actie te steunen, zeker.
Omdat ik juist leraren ontzettend veel plezier en wijsheid in hun werk wens, zodat ze mijn en jouw kinderen plezier en wijsheid voor het leren en het leven bijbrengen.

Draag je verantwoordelijkheden in je leven? Vraag je daarin veel van jezelf?
Doe IETS om je balans te herstellen. Elke week. Elke dag. Elk uur.

 

Er is wat onderzoek gedaan naar de effecten van massage.
Dit laat zien dat bij Zweedse massage (een combinatie van spieren losmaken en ontspannende strekkingen) stresshormonen afnemen en oxytocine (” gelukshormoon”) toeneemt. Het endocriene stelsel wordt gestimuleerd; lymfe-vocht wordt in beweging gebracht. Reiniging en toevoer van voedingsstoffen positief worden beïnvloed.

Massage voor wie hard werkt

Aanraking is essentieel voor herstel van balans in het lichaam. Het maakt ons beschaafd, gekoesterd, verzorgd. Dat geldt trouwens niet alleen voor ons mensen, maar ook voor dieren. Kijk maar eens om je heen hoe dieren elkaar helpen door aanraking. Terwijl twee poezen elkaar wassen, komt hun zenuwstelsel tot rust.

Voor velen geldt natuurlijk dat de aanraking de juiste druk, kracht, het juiste tempo en een juiste intentie moet hebben. De massage die jou optimaal doet ontspannen – die moet je treffen. Dat is persoonlijk. Denk niet te snel dat massage niet voor je werkt als je geen super massage-ervaring hebt. Soms komt het omdat je de juiste handen voor jouw lichaam en geest nog niet getroffen hebt.

Ik vind het goed dat mensen met drukke levens en intense al-dan-niet zelfgekozen verantwoordelijkheden zich laten masseren als tegenwicht voor de inspanningen.
Wat van binnen herstelt en regenereert als je echt lekker en goed gemasseerd wordt, is als een nacht goed slapen, als een week vakantie, als een jaar van de juiste keuzes maken.

Op de foto bij deze blog ligt éen van de mensen die dit doet. Wie raadt wie het is, krijgt een gratis massage.

Dat is een grapje.

Wat geen grapje is, is dat ik mantelzorgers korting geef.

Boek een massage door het contactformulier in te vullen of me te bellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *