Drukte op het hoofdkantoor

Ken je de uitdrukking “teveel in je hoofd zitten”? Je hoort het mensen wel eens zeggen: “Ik zit teveel in mijn hoofd”. Het betekent zoiets als: ik kan niet voelen. Er is veel drukte op het hoofd-kantoor.

Ken je de uitdrukking “teveel in je lijf zitten?”. Há nee, die ken je niet. Hij bestaat niet. We zitten niet teveel in ons lijf.
We vinden misschien dat  kinderen die niet stil kunnen zitten in de schoolbanken teveel in hun lijf zitten. Die noemen we dan  “onrustig”, of “niet aan te sturen”.
Eigenlijk zeggen we daarmee: “je zit te weinig in je hoofd”. We proberen het ze af te leren, zodat ze meer in hun hoofd komen te zitten.

Hoofd en lijf, lijf en hoofd.  Je hebt ze beide. En je hebt tijd om ruimte te maken voor beide. Doe dat dan ook.

Je lijf voelen, dat vraagt terughoudendheid van het hoofd-kantoor. En vertel dat maar eens aan de directeur. Die zal niet altijd gewillig meegeven. Want het heeft zich al vroeg in je leven voorgenomen het hele bedrijf goed te runnen, winst te laten boeken en te beschermen voor gevaren.

Terwijl op het hoofd-kantoor de boel geregeld en bestuurd wordt, leeft en communiceert het lichaam altijd mee. Of het nu gehoord wordt of niet, het spreekt. Mogelijk is het zelfs de éigenlijke baas, zodat het ziek wordt als je niet luistert.

Het zegt “pfff ik ben nou al ben moe” of “ik ben lekker ‘energized’!”
Het licht je, véél eerder dan je hoofd, in over (gebrek aan) gezondheid, levenslust of zin. Het bepaalt de toon van al je doen en laten.

Ben je moe van al die drukte op het hoofdkantoor? Veel mensen hebben er last van, dit wordt ook van jongs af aan gestimuleerd eigenlijk, helaas.
Het kan anders. Dat is wel oefenen. Maar het begint door te voelen.

Er zijn vele manieren om dat te ontdekken. Ga op zoek tussen je gedachten naar sensaties in je lichaam. Ga op zoek tussen het lichaamsgerichte bewustzijnswerk. Yoga, Tao, Oosterse geneeswijzen, meditatie, massage. Psych-K, kinesiologie of mindful sporten. Ik ken de helft van het aanbod niet, maar er zit veel tussen dat integer wordt aangeboden en dat mogelijk werkt voor jou.
De methode is 1 ding. De persoon of het bedrijf die/dat de methode aanbiedt is minstens zo belangrijk. Dit is meteen een mooie gelegenheid om je senses of intuïtie te leren vertrouwen. Je staat voor de keuze: hoe ga ik mijn natuur weer laten meebepalen waar ik naartoe ga.

Vandaag beginnen met meer in je lijf te zijn, is over 5 jaar zeggen: wat fijn dat ik daarmee begonnen ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *