Hemelse glimlach, wegglijden in een zacht gesnurk, tranen van geraaktheid. Wat er als masseur onder je handen gebeurt is best moeilijk met een toetsenbord te beschrijven. Voor de klant die gemasseerd wordt ook niet geloof ik, want als het goed is wordt je wat minder scherp van geest wanneer je de behandeling ondergaat.

Een toetsenbord is wel een passende metafoor.  Mechanisch of niet, het lichaam werkt als een toetsenbord. Sommige toetsen zitten vast. Sommige zijn soepel of zelden bespeeld. En laat ik nog even verder van stapel lopen met deze vergelijking. Een juiste combinatie van toetsen geeft het juiste teken. Als ik bijvoorbeeld de “shift” Toets ingedrukt houd, en dan een r typ, krijg ik de hoofdletter “R”. 

Dit gaat te ver natuurlijk. Een mens is geen mechaniek. Maar toch ook wel. Veel functies en mechanismen hebben wij met elkaar gemeen. Alleen zitten bepaalde toetsen meestal op dezelfde plek als bij iedereen, terwijl andere super mega persoonlijk zijn (aangeboren of door het leven getekend).
Worden gevoelige dingen geraakt, dan krijgt de massage soms een therapeutisch karakter, of gaat het in de richting van haptonomie.

Massage is een combinatie van de biologische mechanismen, een persoonlijke toets, en energie.

  • Goede massagetechniek waarvan je vrijwel zeker bent, dat het werkt.
  • Vinden van de shift-r toetsen die jou het gevoel geven dat je echt gezien en gevoeld bent.
  • De energie. Ook als ik mijn handen nog niet op je heb gelegd, is energie al voelbaar. Door me open te stellen, luister ik en verwerk ik dit in de massage.

 

Andrea Deckers lichaamsgerichte therapie Meppel massageDe randvoorwaarden
Dan ben ik ook nog verknocht aan een goede context: de juiste (gedempte of warme) verlichting, een fijne kop thee of fris glas water, de zachte warme massagebank onder je.  Licht, warmte, geur, geluid en gevoel, ze spelen allemaal een belangrijke rol in de beleving van de massage.

Ik heb een beperkt aantal massageplekken. Houd rekening met wachttijd.

Bekijk de kosten of Boek een massage door het contactformulier in te vullen of me te bellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *