Februari 2021

De uitdagingen waar we voor staan zijn groot. Je niet verplaatsen, vrienden of familie niet zien, niet aanraken, werk niet kunnen doen of thuis moeten doen, alleen zijn of met je huisgenoten opeengepakt zitten.

Voorheen deed je dingen. Dingen die misschien ook maakten dat je ongemak van binnen niet zo hoefde te voelen.
Je hebt nu geen afleiding van alles wat onopgelost ligt te wachten. Dat uit zich in een gevoel van eenzaamheid (kan ook als je met anderen bent!), ontreddering, geen (mooie) toekomst zien.

Fysieke reacties als benauwdheid, oude klachten die opspelen, slapeloosheid. Emoties die opeens opkomen, verwarring of je niet thuis voelen in de wereld.

Dit is een tijd om je te openen voor wat verborgen ligt in jou. Je kan gaan luisteren naar de dingen die van binnenuit gezegd worden. Wat is waar voor jou?

De wereld is de wereld. Zij weerspiegelt de toestanden van het moment. Je openen voor jezelf, is als opnieuw in een vertrouwde omgeving komen, die je lang niet had bezocht. Intiemer, vertrouwder, levendiger, lichter dan je je herinnerde.

En dan… als je eens een goed woordje met jezelf hebt gesproken… dan begint je leven zich langzaam maar zeker te vernieuwen. En degenen met wie jij contact maakt, zien iemand die thuis is bij zichzelf. Dat is een zegen. Het zal ze blij maken, zich prettig doen voelen en inspireren. Om ook te openen – naar zichzelf.
Een vorm van helpen door jezelf te zijn dus eigenlijk.

Maar eerst jij. Open up your own lockdown.

Contact met jezelf is een vrijheid die niemand je kan afnemen.

Contact

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *