De hawaïaanse lomi lomi massage.
Niet zomaar ontspanning.

Kom liggen. Ik raak je aan…

De lomi lomi massage is gebaseerd op een Hawaïaans ritueel voor o.a. de overgang naar volwassenheid. Urenlang wordt de jongere door liefdevolle handen van oudere medemensen uit de leefgemeenschap gemasseerd. De gemasseerde ligt bloot en mag helemaal zijn zoals zij/hij is.

Andrea Deckers Lichaamsgerichte therapie en massage meppel lomilomi


Zuchtje wind

De lange strijkingen – met de handen en de onderarmen langs je hele lichaam – doen denken aan dolfijnen die elkaar koesteren door langs elkaar heen te strijken. De naam “lomi lomi” betekent ‘aanraken zoals poezenpootjes’; kneden, drukken en zacht strelen.
Doordat in deze massage veel olie wordt gebruikt, is de ervaring van de aanraking super zacht. Je ligt tijdens de massage op huidvriendelijk plastic. Daardoor kan ik ook onder je lichaam door masseren. Met mijn armen ònder je lichaam kan ik je gemakkelijk het gevoel geven dat je gedragen wordt, overspoeld door warme golven, zwevend op wolken, gestreeld door een zuchtje wind!

Deze massage is een bevestiging van wie je bent en het lichaam dat je hebt. Voor elk lichaam. Voor elke persoon. De massage is zacht en teder. Maar ook vol en krachtig: ik masseer en bevestig jouw blote lichaam, dat prachtig is zoals het is. (lichte) stretching van je benen, armen en rug en dieper aanraken van spierweefsel, zijn deel van de massage. 

De lomi lomi kan wat mij betreft alleen maar liefdevol gegeven worden. Alle tijd voor elke aanraking maakt de massage tot het feest waar je nog dagen plezier van hebt. Ik masseer minimaal 90 minuten. Langer is mogelijk.

Intentie
De massage is zinnenprikkelend. Soms ontspan je bij deze massage zó diep, dat je even denkt dat je in slaap bent gevallen. Zelden gebeurt het echt dat iemand in slaap valt. Op het randje van waken en slapen kunnen interessante gewaarwordingen en inzichten ruimte krijgen. Om daaraan mee te werken, kun je je voor aanvang afvragen met welke intentie je de massage in gaat.

4 handen!
De lomi lomi is een massage die heel mooi door meerdere masseurs gegeven kan worden. 2, 4 of zelfs 6 of 8 handen zijn niet teveel als ze maar in volledige harmonie hun dans uitvoeren. Wil je door meer dan 2 handen gemasseerd worden? Dat kan. 

Samen met mijn collega voer ik de lomi lomi zeer afgestemd met 4 handen uit. Deels masseren we synchroon (we doen aan weerszijden van je lichaam hetzelfde met dezelfde intensiteit). Deels masseren we boven – onder en door elkaar heen.

Altijd zoeken we aanvulling en afstemming op jouw lichaam op dit moment. We letten dus goed op signalen die aangeven hoe je het ervaart en leiden en volgen je zo goed mogelijk naar ontspanning toe. 

In onze ogen is genieten een voorwaarde voor gezondheid.

Praktisch:
Voor de lomi lomi massage hoef je geen handdoek mee te brengen. Je ligt op lichaamspakkingsplastic dat na de massage bij het plastic afval gaat. Zo kan ik goed onder je door masseren en spaar ik mijn wasmachine.
Na de massage heb ik een teiltje met warm water, washandjes, zeep en handdoek. Je kan de overtollige olie afspoelen. Je kunt er ook voor kiezen om de natuurzuivere olie verder in je huid te laten trekken. Ik adviseer om (oude) kleding aan te doen die daarna in de was kan.

Voor degenen die het nodig hebben dit te weten: ik bied géén erotische dienstverlening.

Andere, aanvullende blogs:
Aanraking ontvangen en toestaan. Wheel of Consent
Bijzondere massage ervaringen
Genotmiddelen
Massage voor wie hard werkt

Stuur mij een bericht om een massage te boeken

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *