Zoek naar manieren om intiem te zijn zonder aanraking. Dan zul je minder “uitgehongerd” raken

Oktober 2020. Wat een tijd.

De éen heeft het er best goed mee. De ander piekert en puzzelt over anders leven in de praktijk.

Het duurt langer nu, de regels en wetten om verspreiding van covid19 te voorkomen. Mensen, vooral degenen die alleen leven lijkt het, krijgen er last mee.

Nooit eerder was ik zelf zó maatschappelijk betrokken als nu. Als de pogingen van de overheid om wijs om te kaderen en spreiden niet het gewenste effect hebben, hebben wij met z’n allen een probleem. Wijsheid om hier zo goed mogelijk mee om te gaan moet ook van ons zelf komen. Hebben wij nog (volks)wijsheid, aan te wenden in barre tijden? Ik denk het wel.

Wij mensen hebben intimiteit nodig. Misschien nog wel meer dan veiligheid. Daarom zullen we soms gevaar trotseren voor aanraking. Het kost inspanning om onze natuur te negeren. We kunnen het wel. Een tijd lang.

Wij mensen hebben intimiteit nodig. Misschien nog wel meer dan veiligheid. Daarom zullen we soms gevaar trotseren voor aanraking. Het kost inspanning om onze natuur te negeren.Gelukkig kunnen we dat wel. Een tijd lang.

Mijn tip: zoek naar manieren om intiem te zijn zonder aanraking. Dan zul je minder “uitgehongerd” raken als het om contact gaat.

  • Stuur elkaar – vooral kinderen! – filmpjes met (verjaardags)felicitaties.
  • Een lopend buffet voor een jarige organiseren.
  • Lachen is heilzaam als een dikke knuffel. Al die grappen in maart en april hebben collectief onze stress afgevoerd!
  • Spelletjes doen. Aan tafel. Of buiten. Van Klaverjassen tot verstoppertje.
  • Vaste sociale afspraken zijn goud. Ook al zij het op 1,5 meter en minder leuk.
  • Samen wandelen. Probeer eens uit precies hetzelfde te lopen. En dan juist verschillend. Het feit dat je er verlegen van wordt, laat zien hoe intiem dàt is!
  • En wat dacht je van blikken uitwisselen. Kan je raden wat de ander met een blik zegt? Check het en lach (of huil) alweer.
  • Een cadeautje voor iemand maken.
  • Gedichten voorlezen aan elkaar. Of loop ik nu te hard van stapel?
  • Nog harder van stapel en misschien wel de gouden tip: doe aan zelfbeminning. Raak jezelf veelvuldig aan en word er goed, beter, best in.

En ontspan je voldoende tussen al je inspanningen door. Toestanden maken je moe.

Zoek dus naar andere manieren voor wat belangrijk voor je is! In mijn praktijk kun je ook eenmalige sessies doen.

Zelfbeminning trekt de aandacht. Het is een veilige manier om met lol, lust en liefde te leven. Het kan een geluk bij een ongeluk zijn, in deze tijden van afstandsmaatregelen. Want door afwezigheid van anderen om aan te raken, komt zelfbeminning meer als optie in beeld. Is er geen ander om ons te beminnen, dan kunnen we het nog altijd zelf. En je kan er keigoed in worden. Springlevend en vitaal. Neem dit dus vooral als optie in tijden van knuffel-armoede. Er zijn tips en methoden te vinden op internet. www.vallei-orgasme.nl is er een van

Wil je een Kennismaking, sessie of massage afspreken, stuur me dan een bericht. Ik reageer binnen 1 dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *